Συχνές ερωτήσεις

Γιατί φυσικά σαπούνια και όχι κοινά σαπούνια του εμπορίου;

                                                        

Επειδή περιέχουν φυσικά συστατικά όπως φυτικά έλαια, βούτυρα, αιθέρια έλαια, βότανα, φυσικές χρωστικές, που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.

Επειδή δεν περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες όπως τασιενεργά, συνθετικά αρώματα, πηκτικά, συντηρητικά κλπ.

Επειδή τα υγρά προϊόντα μας είναι πραγματικά σαπούνια και όχι αφρόλουτρα. Δεν περιέχουν χημικούς αφριστικούς παράγοντες ούτε πρόσθετες χημικές ουσίες ή τεχνητά αρώματα. Έχουν φτιαχτεί από φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια στην κατά κύριο λόγο βιολογικά.

Επειδή η γλυκερίνη που παράγεται από την σαπωνοποίηση παραμένει στη μάζα του φυσικού σαπουνιού με αποτέλεσμα να αποδίδονται οι πλούσιες ενυδατικές ιδιότητες της στο δέρμα. Η γλυκερίνη είναι το δημοφιλέστερο και φυσικότερο ενυδατικό υλικό στη βιομηχανία, αφαιρείται από τα περισσότερα εμπορικά σαπούνια για να πωληθεί ως πολύτιμο συστατικό για παραγωγή καλλυντικών και φαρμάκων. Το προϊόν που παραμένει μετά την αφαίρεση της γλυκερίνης ξηραίνει και ερεθίζει το δέρμα.

Επειδή όλα τα σαπούνια της εταιρείας μας στερεά και υγρά έχουν παρασκευασθεί λαμβάνοντας πρόνοια να υπάρχει «υπερλίπανση». Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο σαπούνι παραμένει ένα μικρό μέρος από το λάδι και το βούτυρο που χρησιμοποιήθηκε κατά την παρασκευή του. Η λιπαρή αυτή ύλη έχει ευεργετικές, ενυδατικές και μαλακτικές της ιδιότητες. Έτσι η αλκαλικότητα του σαπουνιού βοηθά στον καθαρισμό της επιδερμίδας και ταυτόχρονα η υπερλίπανση στην περιποίηση της.

Επειδή κάθε προϊόν είναι μοναδικό. Τα σαπούνια της εταιρείας μας διακρίνονται από τη μοναδικότητά τους όσο αφορά όχι μόνο στη συνταγή αλλά γενικότερα στο γενικότερο αισθητικό αποτέλεσμα. Μοναδικά ως προς την εμφάνιση, ως προς το άρωμα και ως προς τις ιδιότητές τους.

Επειδή τα φυσικά σαπούνια όπως της εταιρείας μας περιέχουν κυρίως βιολογικά συστατικά (λάδια, βούτυρα, αιθέρια έλαια, βότανα, φυσικές χρωστικές) με αποτέλεσμα λιγότερους επιβλαβείς παράγοντες στο δέρμα μας. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνονται οι παραγωγοί των πρώτων υλών να στραφούν προς τη βιολογική γεωργία.

Επειδή έχουμε κατάλληλο σαπούνι για κάθε χρήση και ανάγκη όπως, καθαρισμός, ήπια απολέπιση, απολέπιση, ευαίσθητη επιδερμίδα, πρόσωπο, περιποίηση ποδιών, περιποίηση κατοικιδίων.

Επειδή τα φυσικά σαπούνια όπως αυτά της εταιρείας μας κρύβουν μέσα τους πολύ αγάπη και μεράκι. Αγοράζοντάς τα βοηθάτε τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και ενισχύετε την προσπάθειά τους για ανάπτυξη και δημιουργία.

 

Ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε για την παρασκευή των χειροποίητων σαπουνιών;

Για την παρασκευή των χειροποίητων σαπουνιών μας χρησιμοποιούμε την «ψυχρή μέθοδο» κατά την οποία, η αντίδραση γίνεται σε ήπιες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα τη μη αλλοίωση των ευεργετικών για την επιδερμίδα μας συστατικών και τη διατήρηση της παραγόμενης γλυκερίνης στη μάζα του σαπουνιού.

 

 

Τα χειροποίητα σαπούνια ωριμάζουν πριν δοθούν στην κατανάλωση;

Ναι όλα τα χειροποίητα στερεά σαπούνια μας ωριμάζουν για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν δοθούν στην κατανάλωση. Κατά την ωρίμανση συνεχίζεται η σαπωνοποίηση και αποβάλλεται μερικώς η υγρασία από το σαπούνι.

 

Γιατί χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια και όχι κοινά αρώματα;

          

Παράγουμε απλά αγνά και φυσικά προϊόντα.

Τα αιθέρια έλαια είναι φυσικά συστατικά αρωματικών φυτών και βοτάνων, τα οποία παίρνονται με απόσταξη. Εκτός από το υπέροχο φυσικό τους άρωμα προσδίδουν στο προϊόν πολλές ιδιότητες.

Τα κοινά αρώματα που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα προϊόντα είναι συνθετικά παρασκευάσματα που προσπαθούν να προσεγγίσουν το άρωμα των αιθερίων ελαίων.

Όλα τα προϊόντα της Sirra Organics περιέχουν αιθέρια έλαια, στην πλειοψηφία τους πιστοποιημένα βιολογικά και όχι συνθετικά αρώματα.

 

Η παραγωγή των σαπουνιών της εταιρείας σας πληροί τις απαιτήσεις της νομοθεσίας;

Η εταιρεία μας διαθέτει άδεια παραγωγής καλλυντικών από τον ΕΟΦ. Επίσης πριν διατεθούν τα προϊόντα στην κατανάλωση έχει κοινοποιήσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στην Ευρωπαϊκά βάση δεδομένων CPNP όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό 1223/ΕΚ/2009.

 

Διενεργείτε με τα προϊόντα σας δοκιμές σε ζώα;

Τηρώντας τις διατάξεις του Κανονισμού 1223/ΕΚ/2009 ο οποίος απαγορεύει τη διενέργεια δοκιμών σε ζώα σε πρώτες ύλες και τελικά προϊόντα καλλυντικών δεν διενεργούμε δοκιμές σε ζώα με τα προϊόντα μας αλλά και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε δεν έχουν υποβληθεί σε δοκιμές σε ζώα.

 

Είναι όλα τα προϊόντα σας VEGAN;

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι Vegetarian και σχεδόν όλα είναι Vegan. Τα μοναδικά προϊόντα που εξαιρούνται του όρου Vegan είναι το χειροποίητο σαπούνι ΓΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΜΕΛΙ-ΒΡΩΜΗ και το υγρό σαπούνι HONEY LOVE.