Η Εταιρεία - H Οικογένεια

                                     

H ιστορία μας ξεκινάει το 2018 από ένα ερώτημα που τέθηκε μέσα στην οικογένεια της Μερόπης και του Γιώργου:

Πως είναι δυνατόν για ένα τόσο παραδοσιακό και ιστορικό προϊόν όπως το σαπούνι, το οποίο το χρησιμοποιούμε πολλές φορές την ημέρα για τον καθαρισμό του δέρματος αλλά και για υγεία και ομορφιά, να χρησιμοποιούμε ως οικογένεια εμπορικά προϊόντα όπως σαπούνια ή αφρόλουτρα, με πλήθος χημικών και συνθετικών αντί φυσικών συστατικών με τα αμφίβολα αποτελέσματα αυτών για το δέρμα μας και το περιβάλλον.

Θα μπορούσαν να αντικατασταθούν τα χημικά με εξαιρετικά παρθένο και βιολογικό ελαιόλαδο, με λάδι καρύδας, με βούτυρο καριτέ, με αιθέρια έλαια, με αργίλους, με χυμό αγγουριού και πλήθος άλλων φυσικών συστατικών. Έτσι εκτός από καθαρισμό θα μπορούσαμε να έχουμε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα όπως ενυδάτωση, θρέψη, προστασία κλπ.

Οι προβληματισμοί αυτοί ενισχύθηκαν από περιπτώσεις αλλεργιών μελών της οικογένειας από προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου.

Τις παραπάνω σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς ενστερνίστηκε στη συνέχεια η οικογένεια της Βιβής και του Χρήστου.

 

Έχοντας οικογενειακά βαθιές ρίζες στη Χημεία, αφού ο σύζυγος της Μερόπης διαθέτει Διδακτορικό στη Χημεία, αναπτύχθηκαν οι πρώτες συνταγές χειροποίητου σαπουνιού. Κατόπιν αναπτύχθηκαν τα υγρά σαπούνια με φυσικές πρώτες ύλες.

Τα προϊόντα αρχικά έτυχαν ευρείας αποδοχής από γνωστούς και φίλους των οικογενειών και κατόπιν το 2020 με τη βοήθεια ενός χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ γεννήθηκε η Sirra Organics. Η λέξη «Sirra» (Σίρρα) στην επωνυμία της εταιρείας προέρχεται από την ονομασία της πόλης των Σερρών κατά την ρωμαϊκή εποχή (168 π.χ - 315 μ.χ.). Η λέξη «Organics» προσδιορίζει τον βιολογικό χαρακτήρα των πρώτων υλών, που ως επί το πλείστον χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των προϊόντων της εταιρείας.

Η Εταιρεία έχει ως έδρα τους Επταμύλους Σερρών (3χλμ από τις Σέρρες) και στεγάζεται σε κτίριο 350 τ.μ. πρόσφατα ανακαινισμένο και ειδικά διαμορφωμένο ώστε να πληροί τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Εκτός των χώρων παραγωγής και αποθήκευσης διαθέτει Εργαστήρια Έρευνας & Ανάπτυξης και Ποιοτικού Ελέγχου.

 

Ελληνική έμπνευση και καινοτομία παντρεύονται και δημιουργούν καινοτόμα φυσικά προϊόντα συνδέοντας την παράδοση της σαπωνοποιίας με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Τα προϊόντα της εταιρείας γίνονται με φυσικές πρώτες ύλες και ως επί το πλείστον βιολογικές.

Κάνοντας πράξη το απόφθεγμα «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος», αντιστεκόμαστε στην οικονομική κρίση και κάνουμε πράξη ένα δύσκολο εγχείρημα, εισάγοντας ταυτόχρονα πλήθος καινοτομιών.

                                                                         

Sirra Organics

Μία μικρή οικογενειακή εταιρεία με όραμα, δυναμική και εξωστρέφεια, που αναπτύσσεται, εξελίσσεται και μεγαλώνει χάρη στη δική σας στήριξη.

Σας ευχαριστούμε πολύ!