Πιστοποιήσεις

Εργαστήριο με 'Αδεια Παραγωγής από τον Ε.Ο.Φ.

Η Sirra Organics είναι Εργαστήριο που διαθέτει 'Αδεια Δυνατότητας Παραγωγής από τον Ε.Ο.Φ.

Έτσι τηρούνται οι βασικές αρχές Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής GMP, η κοινοποίηση των προϊόντων κατά CPNP και διασφαλίζεται η ποιότητα, ο έλεγχος και η ασφάλεια των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων.

 

 

Δερματολογικός Έλεγχος

          

Θέλοντας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του καταναλωτή, έχουν αποκτηθεί Πιστοποιητικά Δερματολογικού Ελέγχου για όλα τα Υγρά Σαπούνια ενώ ειδικά για τα Υγρά Σαπούνια Baby και Sensitive Skin που προορίζονται για ευαίσθητες επιδερμίδες και μωρά αποκτήθηκε Πιστοποιητικό Δερματολογικού Ελέγχου για Ευαίσθητες Επιδερμίδες.

Από τα Χειροποίητα Σαπούνια της εταιρείας Πιστοποιητικά Δερματολογικού Ελέγχου για Ευαίσθητες Επιδερμίδες διαθέτουν τα OLIVE OIL SOAP και ΓΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΜΕΛΙ-ΒΡΩΜΗ, που ενδείκνυνται για ευαίσθητες επιδερμίδες και μωρά.

Στο άμεσο μέλλον θα γίνει δερματολογικός έλεγχος και σε άλλα χειροποίητα σαπούνια.

 

 

Palm Oil Free

Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πάρα πολλά διατροφικά προϊόντα, σε καλλυντικά και σε καθαριστικά. Το φοινικέλαιο στις συνταγές σαπουνιών είναι ένα ευρέως διαδεδομένο συστατικό γιατί δίνει σκληρό και σταθερό προϊόν με πολύ καλό αφρό. Επίσης είναι ένα ιδιαίτερα φθηνό φυτικό λάδι.

Η κατανάλωσή του έχει αυξηθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία. Πάνω από το 50% των προϊόντων στα super market περιέχουν φοινικέλαιο π.χ. σοκολάτες, μαργαρίνες, μπισκότα, κράκερς, πατατάκια, σαπούνια, κραγιόν κλπ.

Η παραγωγή του έχει οδηγήσει την τελευταία δεκαετία σε μια τεράστια οικολογική καταστροφή λόγω της καταστροφής των φοινικόδεντρων των τροπικών δασών. Οι ερευνητές σήμερα υποστηρίζουν ότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα για να ελαττωθεί αυτό το ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό της αποψίλωσης των δασών, τότε οι ουρακοτάνγκοι της περιοχής καθώς και άλλα είδη όπως ο ασιατικός ελέφαντας και ο τίγρης της Σουμάτρας θα εξαφανισθούν τα επόμενα 12 χρόνια. Εκτός αυτού το εμπόριο φοινικελαίου ενισχύει την αύξηση του ποσοστού διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η εταιρεία έχοντας αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση επέλεξε την παραγωγή σαπουνιών χωρίς φοινικέλαιο «palm oil free», με την προοπτική η επιλογή μας να προωθήσει την επαγρύπνηση των καταναλωτών σε ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα. Ελπίζουμε με τον τρόπο αυτό να κάνουμε τον καταναλωτή την επόμενη φορά που θα ανοίξει το κουτί με τα κουλουράκια ή τη συσκευασία κάποιου σαπουνιού, αφού κοιτάξει την ετικέτα, να σκεφτεί τις συνέπειες που επιφέρει αυτή του η επιλογή.

 

 

Vegan

Εκτός του ότι είναι «πραγματικά φυσικά» προϊόντα, όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι Vegetarian και κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία τους είναι Vegan.

Τα μοναδικά προϊόντα που εξαιρούνται του όρου Vegan είναι το χειροποίητο σαπούνι ΓΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΜΕΛΙ-ΒΡΩΜΗ και το υγρό σαπούνι HONEY LOVE.

 

 

Organic

'Αμεσος στόχος της εταιρείας αποτελεί η Πιστοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των προϊόντων της ως βιολογικά «Organic» σύμφωνα με το νέο πρότυπο για τα καλλυντικά COSMOS.

Η πιστοποίηση θα γίνει από ανεξάρτητο διαπιστευμένο φορέα και θα δοθεί η δυνατότητα στην εταιρεία της χρήσης του σχετικού λογότυπου στη συσκευασία.